Egy táblázat arról, mi lúgosítja a vérünket:
(mondjuk ez is olyan, hogy egyik ezt mondja, másik azt, de ez elvileg a babához is nagyon jó)
Lúgosító ételek
Az ételfélék elnevezése és hatása a Ph-ra | A legjobb: nagyon lúgosít | Jobb: eléggé lúgosít | Jó: enyhén lúgosít |
Szárazbabok, hüvelyesek (friss, tehát idei: 90 napnál nem régebbi) | szója lecitin (nem alkoholos!) száraz szójabab (de nem sózott, nem pörkölt!) | limabab (holdbab) száraz fehérbab szójagranulátum szójabab (mirelit) | lencse szójaliszt tofu |
Italok | lúgos víz | - | desztillált víz |
Fűszerek, ízesítőszerek | Himalája vagy Himalaya só | pirospaprika por, fokhagyma, hagyma, gyömbér, cayenne bors (chili őrlemény) | friss fűszernövények a fűszerek többsége |
Zsírok olajok (csak hidegen sajtolt olajokat vásárolj meg) | - | - | olívaolaj, lenmagolaj, tengeri halak olaja, ligetszépe olaj, kókuszolaj, avokádó olaj, borágó olaj, tőkehalmáj-olaj |
Gyümölcsök | - | - | meggy citrom grapefruit lime kókusz éretlen zöld banán |
Gabonafélék (friss, tehát idei: 90 napnál nem régebbi) | - | - | hajdina (dara) tönkölybúza quinoa (ejtsd: kinua) |
Tej, magtejek, tejtermékek | anyatej | - | kecsketej |
Csonthéjasok (nem pörkölt, sózott!) | - | - | mandula |
Gumók | - | cékla, zeller, retek, gyömbér | fehér- és sárgarépa, torma svéd vagy sárga karórépa |
Magvak (nem pörkölt, sózott!) | tökmag | - | köménymag, szezámmag, az édes- és római kömény |
Édesítőszerek | - | - | stevia v. sztevia v. sztívia (friss vagy szárított levelei, levélből készült őrlemény, illetve por, csepp, tabletta) cikória (por a gyökér kivonatából) |
Zöldségfélék | kelkáposzta, petrezselyem, uborka, fűfélék, csírák, szójacsíra, gyermekláncfű, tengeri zöldség (de nem algák!) | paradicsom, paprika, saláta, brokkoli, zöldbab, káposzta, zeller, sóska, spenót, fokhagyma, hagyma, cikória (endívia), avokádó, okra | karfiol, karalábé, zöldborsó, snidling, póréhagyma, kelbimbó, spárga, cukkini (hosszú, sötétzöld, uborkaszerű tökfajta), articsóka, rebarbara, fekete nadálytő, vízitorma |
/Forrás: http://fogamzas.mindenkilapja.hu/ /
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése