2010. április 21., szerda

Cseppek

Terveim között szerepel, hogy veszek kapormag olajat, azt mondják, segít megakadályozni, hogy letapadjon a candida gomba a belekben, vagyis jobban mondva nem ad neki táptalajt... Úgy legyen, ki akarom próbálni :-) Jövőhéten lesz z utolsó hetem a szigorú diétából, utána végre ehetek borsót és babot, mindkettő nagyon hiányzik már!

Egy táblázat arról, mi lúgosítja a vérünket:

(mondjuk ez is olyan, hogy egyik ezt mondja, másik azt, de ez elvileg a babához is nagyon jó)

Lúgosító ételek


Az ételfélék elnevezése és hatása a Ph-ra

A legjobb: nagyon lúgosít

Jobb: eléggé lúgosít

Jó: enyhén lúgosít

Szárazbabok, hüvelyesek
(friss, tehát idei: 90 napnál nem régebbi)
szója lecitin (nem alkoholos!) száraz szójabab (de nem sózott, nem pörkölt!)
limabab (holdbab) száraz fehérbab szójagranulátum szójabab (mirelit)
lencse szójaliszt tofu
Italok
lúgos víz
-
desztillált víz
Fűszerek, ízesítőszerek
Himalája vagy Himalaya
pirospaprika por, fokhagyma, hagyma, gyömbér, cayenne bors (chili őrlemény)
friss fűszernövények a fűszerek többsége
Zsírok olajok (csak hidegen sajtolt olajokat vásárolj meg)
-
-
olívaolaj, lenmagolaj, tengeri halak olaja, ligetszépe olaj, kókuszolaj, avokádó olaj, borágó olaj, tőkehalmáj-olaj
Gyümölcsök
-
-
meggy citrom grapefruit lime kókusz éretlen zöld banán
Gabonafélék (friss, tehát idei: 90 napnál nem régebbi)
-
-
hajdina (dara) tönkölybúza quinoa (ejtsd: kinua)
Tej, magtejek, tejtermékek
anyatej
-
kecsketej
Csonthéjasok (nem pörkölt, sózott!)
-
-
mandula
Gumók
-
cékla, zeller, retek, gyömbér
fehér- és sárgarépa, torma svéd vagy sárga karórépa
Magvak (nem pörkölt, sózott!)
tökmag
-
köménymag, szezámmag, az édes- és római kömény
Édesítőszerek
-
-
stevia v. sztevia v. sztívia (friss vagy szárított levelei, levélből készült őrlemény, illetve por, csepp, tabletta) cikória (por a gyökér kivonatából)
Zöldségfélék
kelkáposzta, petrezselyem, uborka, fűfélék, csírák, szójacsíra, gyermekláncfű, tengeri zöldség (de nem algák!)
paradicsom, paprika, saláta, brokkoli, zöldbab, káposzta, zeller, sóska, spenót, fokhagyma, hagyma, cikória (endívia), avokádó, okra
karfiol, karalábé, zöldborsó, snidling, póréhagyma, kelbimbó, spárga, cukkini (hosszú, sötétzöld, uborkaszerű tökfajta), articsóka, rebarbara, fekete nadálytő, vízitorma
A TÁBLÁZATBAN KÖZÖLT ADATOK FORRÁSA: ROBERT O. YOUNG, PhD ÉS SHELLEY REDFORD YOUNG. A Ph csoda. 128-130.o.

/Forrás: http://fogamzas.mindenkilapja.hu/ /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése