2010. április 25., vasárnap

Isteni trikolor

Hozzávalók:
  • 125dkg barna rizs, a legjobb a tasakban főzhető
  • 1/2 kg zöldségkeverék/karfiol/brokkoli
  • 1/2 kiló pulykahús
  • 20dkg mozzarella
  • fokhagyma, hagyma
Elkészítés:
A rizst és a zöldségeket előfőzzük sósvízben, a fokhagymát megpirítjuk kicsit, hozzáadjuk a kockázott hagymát és vízen kicsit fonnyasztjuk. Belekeverjük a húst a hagymába, megsózzuk, fűszerezzük (tárkony előnyben!), hagyjuk, hogy levet eresszen. Keverünk hozzá egy kis pirospaprikát. Folyamatosan után kell töltögetni a húst egy pici vízzel főzés során, mert némi húslére szükségünk lesz.
Ha megfőtt a hús, jénai tál aljába beletesszük a rizst (nem kell kivajazni!!!), rá a zöldségeket, majd hozzáadjuk a húst, de úgy, hogy a leve alá tudjon folyni. Rákarikázzuk a mozzarellát, befedjük és előmelegített (kb. 150-180°C) sütőben nagyjából 20 perc alatt (amíg a mozzarella meg nem olvad) készre sütjük. Vigyázzunk, mert a húslé kifuthat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése