- 1/2 kiló karfiol
- 2dl natúr joghurt
- 2 tojás
- 1/2 kg búzadara
- tönköly liszt (én nem tettem bele, le is ragadt :-( )
A karfiolt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a két tojást. Összekeverjük, befűszerezzük (érdemes utánsózni, tárkony, rozmaring használata szinte kötelező, emellett én köményt, bazsalikomot és majorannát tettem bele.) Óvatosan hozzákeverjük a darát, javasolt apránként, akkor nem lesz csomós, majd adunk hozzá annyi lisztet, hogy félkemény, gyúrható állagú legyen. A tepsibe sütőpapírt teszünk, belisztezzük a kezünket és kis gombócokat gyúrunk, majd kilapítjuk őket, a sütőpapírra tesszük és közepes lángon (kb. 170C°) halványbarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése