2010. április 29., csütörtök

Zabos csillag

Hozzávalók:

2 ek. natúr joghurt
1 tojás
3 teáskanál xilit/barnacukor
fahéj ízlés szerint
fél teáskanál szódabikarbóna
tönköly/fehér liszt, amennyit felvesz

Elkészítés:

A tojást és a joghurtot összekeverjük egy nagy tálban, hozzáadjuk a zabot, a fahéjat, cukrot és szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd elkezdjük hozzáadni a lisztet, amíg gyúrható tésztát nem kapunk. Kilisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk kb. 1 centi vastagra, kiszaggatjuk, majd előmelegített (kb 180-220°C) sütőben sütőpapíron készre sütjük. Az első adag kb 15 perc alatt sül készre, a többinek már kevesebb idő kell, érdemes nagyon odafigyelni rá, könnyen leég!

1 megjegyzés:

hunorosz írta...

Bocsi, de az osszetevokben nincs is zab.... :(

Megjegyzés küldése